workshop tekenen in het atelier

workshop tekenen

Een workshop tekenen volgen in dit Rijksmonument is een ware belevenis. Ik geef verschillende workshops, met de focus op natuur tekenen. Je kunt bij mij een dag(deel) komen leren tekenen of een heel weekend, met slaapmogelijkheid. Leuk om alleen te doen, of samen met vriendinnen of als teamuitje. Bekijk de jaarkalender voor de aankomende creatieve workshops.

historie rijksmonument het atelier

Het pand bevindt zich in het prachtige Noordenbergkwartier van de historische stad Deventer. Binnen ademt het in alles de sfeer uit van vroeger. In het pand was vroeger een kruidenierswinkel gevestigd. Het dateert uit de 14e eeuw, toen de huizen nog van hout werden gebouwd. Een stadsbrand heeft in die periode een groot deel van het centrum verwoest. Dit pand en nog één aan de Polstraat zijn de enige plekken waar nog delen van die periode bewaard zijn gebleven. Een voorbeeld hiervan zijn de grote draagbalken (nog zwartgeblakerd). Na de stadsbrand werd het de norm om te bouwen met steen. Dikke muren met sfeervolle nisjes. Lopend door het huis ontdek je de fraaie details uit oude tijden. Een ‘kruip-door-sluip-door-huis’ vol verrassingen.

Het huis is een schatkamer vol met gevonden / gekregen en soms gekochte voorwerpen uit de natuur; (gedroogde) planten en dieren, schelpen, stenen, skeletjes die mij inspireren in mijn werk.
Laat je ook inspireren en kom langs voor een workshop of retreat.

De workshops tekenen zijn geschikt voor iedereen; beginners en gevorderden. Laat de pret van het maken van een tekening weer terugkomen. Met alle tips en trics zal het eindresultaat je verrassen.

Algemeen
Ruim 35m2 werkruimte, geschikt voor 6 à 15  personen. Er is voor 7 personen overnachtingsmogelijkheid.
Check de jaarkalender voor alle workshops en retreats.
Wil je meer informatie? Bel me op 0618850657

workshop natuurvondsten tekenen

Tijdens deze workshop geef ik een inkijkje in mijn werkwijze en gaan we aan de slag  om zelf een tekening te maken.

De workshop start met het leren kijken naar je object, te onderzoeken met welk object je aan de slag gaat. Stap voor stap gaan we als groep verder door de verschillende stadia op weg naar het eindresulaat. Individueel help ik bij alle hobbels die daarbij komen kijken.
4 uur / €75,- p.p. / 13.00 – 17.00 uur

Botanical Spring workshop

Herboriste Simone Cornelissen van Buitenkruiden.nl en Jenny Bakker – www.jennybakker.nl – verzorgen een dag waarin je je onderdompelt in de wereld van planten en kruiden om ons heen. Samen zoomen we in en uit op zowel de uiterlijke als geneeskrachtige eigenschappen van de planten en kruiden die we tegenkomen tijdens een fijne botanische wandeling. Je leert over de werking van kruiden, hoe je je eigen natuurlijke geneesmiddel kunt maken én hoe je ze kan vangen in een vintage botanische tekening

We starten de dag met een wandeling. Met Jenny en Simone dompel je je een dag onder in de wereld van planten. Tijdens deze wandeling laat Simone zien welke geneeskrachtige planten en superfoods er om ons heengroeien en vertelt ze over hoe je deze planten en kruiden kunt inzetten voor jouw gezondheid!

Met Jenny kijken we door het oog van een kunstenaar en laat ons de schoonheid van deze planten zien. We plukken en fotograferen om hier later in het atelier een mooie vintage tekening van te maken, die prachtig staat in de keuken!

Dat is nog niet alles! In het atelier ga je aan de slag met de kruiden die we zijn tegengekomen tijdens de wilde wandeling. Je maakt je eigen voedende en verzorgende Sweet Rosescrub voor een natuurlijk zachte huid. Daarnaast stel je je eigen Wilde kruidenazijn samen, vol smaak en gezonde eigenschappen. Naast dat het gezond en lekker is staat het heel mooi in je kruidenrek, of leuk om cadeau te geven! 

Jenny en Simone leggen je graag in de watten met een heerlijke vegetarisch lunch vol verse kruiden waarbij alle zintuigen een flinke boost krijgen!

Botanical Spring Workshop

  • Wandeling eetbare-geneeskrachtige kruiden in de uiterwaarden van de IJssel, mooi gebied in hartje Deventer, onder leiding van meesterherborist Simone Cornelissen en illustrator Jenny Bakker. 
  • Tijdens deze wandeling kijken we door de kunstenaarsogen van illustrator Jenny Bakker en zoomen we in-en-uit op de schoonheid van de planten.
  • Lunch (vegetarisch)
  • Je neemt mee naar huis: je Vintage Botanische tekening, je Sweet Rosescrub, je Wilde Kruidenazijn en veel inspiratie!
  • Koffie, thee en iets lekkers

workshop schetsboekje maken

Als het mooi weer is gaan we naar de uiterwaarden langs de IJssel, met het schetsboekje in de aanslag. Bij minder fraai weer zitten we in het atelier. We leren observeren, in zoomen in op wat ons inspiratie geeft. In alle rust onderzoeken we met potlood op papier , maken ‘fouten’ en gaan weer door. We schrijven naast de illustraties waar we mee bezig zijn en wat we aan het tekenen zijn. Uiteindelijk werken we 1 schets uit in het boekje zelf.
4 uur, €75,- p.p.

team-uitje

Het atelier leent zich uitstekend voor een dag/halve dag/weekend teambuilding.

Hoe beter het team, hoe beter het werk. Daarom is het belangrijk dat u en uw collega’s elkaar goed leren kennen. Dat maakt het contact op de werkvloer – en soms daarbuiten – een stuk leuker. Het atelier is de ideale plek.

Het creatieve in jezelf aanboren, leren observeren, geduld hebben, geloven in jezelf tijdens het creatieproces, doorzetten… zomaar wat aspecten die je tegen gaat komen.

Daarnaast is de stad Deventer met zijn IJssel het prachtige decor van een teamuitje. Een hapje eten in één van de beste restaurants die Deventer rijk is. Of in het atelier eten en laten koken door een professionele kok. Overnachten is mogelijk. 

Maximaal 10 personen.

verjaardag

Iets te vieren? Voor zowel volwassenen als kinderen is het fantastisch om samen te creëren. De jarige krijgt natuurlijk een extra cadeautje.

Maximaal 10 personen