workshop tekenen in het atelier

workshop tekenen

Een workshop tekenen volgen in dit Rijksmonument is een ware belevenis. Ik geef verschillende workshops, met de focus op natuur tekenen. Je kunt bij mij een dag(deel) komen leren tekenen of een heel weekend, met slaapmogelijkheid. Leuk om alleen te doen, of samen met vriendinnen of als teamuitje. Bekijk de jaarkalender voor de aankomende creatieve workshops.

historie rijksmonument het atelier

Het pand bevindt zich in het prachtige Noordenbergkwartier van de historische stad Deventer. Binnen ademt het in alles de sfeer uit van vroeger. In het pand was vroeger een kruidenierswinkel gevestigd. Het dateert uit de 14e eeuw, toen de huizen nog van hout werden gebouwd. Een stadsbrand heeft in die periode een groot deel van het centrum verwoest. Dit pand en nog één aan de Polstraat zijn de enige plekken waar nog delen van die periode bewaard zijn gebleven. Een voorbeeld hiervan zijn de grote draagbalken (nog zwartgeblakerd). Na de stadsbrand werd het de norm om te bouwen met steen. Dikke muren met sfeervolle nisjes. Lopend door het huis ontdek je de fraaie details uit oude tijden. Een ‘kruip-door-sluip-door-huis’ vol verrassingen.

Het huis is een schatkamer vol met gevonden / gekregen en soms gekochte voorwerpen uit de natuur; (gedroogde) planten en dieren, schelpen, stenen, skeletjes die mij inspireren in mijn werk.
Laat je ook inspireren en kom langs voor een workshop of retreat.

De workshops tekenen zijn geschikt voor iedereen; beginners en gevorderden. Laat de pret van het maken van een tekening weer terugkomen. Met alle tips en trics zal het eindresultaat je verrassen.

Algemeen
Ruim 35m2 werkruimte, geschikt voor 6 à 15  personen. Er is voor 7 personen overnachtingsmogelijkheid.
Check de jaarkalender voor alle workshops en retreats.
Wil je meer informatie? Bel me op 0618850657

workshop natuurvondsten tekenen

Tijdens deze workshop geef ik een inkijkje in mijn werkwijze en gaan we aan de slag  om zelf een tekening te maken.

De workshop start met het leren kijken naar je object, te onderzoeken met welk object je aan de slag gaat. Stap voor stap gaan we als groep verder door de verschillende stadia op weg naar het eindresulaat. Individueel help ik bij alle hobbels die daarbij komen kijken.
4 uur / €60,- p.p.

workshop geneeskrachtige kruiden en planten

Tijdens deze dag workshop zoomen we in op een aantal kruiden en hun geneeskrachtige werking.
Herboriste Simone Cornelissen van www.buitenkruiden.nl en Jenny Bakker – verzorgen een dag waarop je veel te weten komt over de werking van kruiden. Hoe je bijvoorbeeld je eigen natuurlijke medicijn kan maken, maar ook hoe je kruiden in je eten kan verwerken én hoe je ze kan tekenen.
We starten de dag met een wandeling. Tijdens deze wandeling laat Simone zien en ervaren welke kruiden en planten je kunt eten, wat hun geneeskrachtige werking is en hoe je ze kunt verwerken in bijvoorbeeld een zalf of een tinctuur.
Jenny laat tegelijkertijd de schoonheid van deze planten zien. We plukken en fotograferen om later in het atelier hier een mooie vintage tekening van te maken, die prachtig staat in de keuken!
Dat is nog niet alles, we gaan samen aan de slag om onze eigen tinctuur samen te stellen en te maken, deze krijg je in een fraai flesje mee naar huis. Per seizoen verschillen de kruiden.

datum: 15 oktober, 9.30 -17.00 uur.
Prijs: € 149,- p.p., incl. lunch, koffie, thee en wat lekkers.

Het is ook mogelijk om de nacht ervoor of erna te overnachten, zo is er meer tijd om het prachtige Deventer te ontdekken. Overnachten in combinatie met een workshop: €50,- p.p.p.n. 

workshop schetsboekje maken

Als het mooi weer is gaan we naar de uiterwaarden langs de IJssel, met het schetsboekje in de aanslag. Bij minder fraai weer zitten we in het atelier. We leren observeren, in zoomen in op wat ons inspiratie geeft. In alle rust onderzoeken we met potlood op papier , maken ‘fouten’ en gaan weer door. We schrijven naast de illustraties waar we mee bezig zijn en wat we aan het tekenen zijn. Uiteindelijk werken we 1 schets uit in het boekje zelf.
4 uur, €60,- p.p.

team-uitje

Het atelier leent zich uitstekend voor een dag/halve dag/weekend teambuilding.

Hoe beter het team, hoe beter het werk. Daarom is het belangrijk dat u en uw collega’s elkaar goed leren kennen. Dat maakt het contact op de werkvloer – en soms daarbuiten – een stuk leuker. Het atelier is de ideale plek.

Het creatieve in jezelf aanboren, leren observeren, geduld hebben, geloven in jezelf tijdens het creatieproces, doorzetten… zomaar wat aspecten die je tegen gaat komen.

Daarnaast is de stad Deventer met zijn IJssel het prachtige decor van een teamuitje. Een hapje eten in één van de beste restaurants die Deventer rijk is. Of in het atelier eten en laten koken door een professionele kok. Overnachten is mogelijk. 

Maximaal 10 personen.

verjaardag

Iets te vieren? Voor zowel volwassenen als kinderen is het fantastisch om samen te creëren. De jarige krijgt natuurlijk een extra cadeautje.

Maximaal 10 personen