creatieve workshops in het atelier

Een workshop volgen in dit Rijksmonument is een ware belevenis. Niet alleen omdat het pand zich bevindt in het prachtige Noordenbergkwartier van de mooie stad Deventer, ook binnen ademt het in alles de sfeer uit van vroeger.  Het pand nr 34/36 was vroeger één pand, waarin een kruidenierswinkel en woonhuis waren gevestigd. Het dateert uit de 14e eeuw, toen de huizen nog van hout werden gebouwd. Een stadsbrand heeft in die periode een groot deel van het centrum verwoest. Dit pand en nog één aan de Polstraat zijn de enige plekken waar nog delen van die periode bewaard zijn gebleven. Een voorbeeld hiervan zijn de grote draagbalken (nog zwartgeblakerd). Na de stadsbrand werd het de norm om te bouwen met steen. Dikke muren met sfeervolle nisjes. Lopend door het huis ontdek je de fraaie details uit oude tijden. Een ‘kruip-door-sluip-door-huis’ vol verrassingen.

Het huis is een schatkamer vol met gevonden / gekregen en soms gekochte voorwerpen uit de natuur; (gedroogde) planten en dieren, schelpen, stenen, skeletjes.
Laat je inspireren en kom langs voor een workshop of retreat.

Tekenares Jenny Bakker inspireert beginners en gevordenden en laat de pret van het maken van een tekening weer terugkomen. En met alle tips en trics wordt het eindresultaat vaak vele malen fraaier dan je je van te voren kan voorstellen.

Algemeen
Ruim 35m2 werkruimte, geschikt voor 6 à 15  personen. Er is voor 7 personen overnachtingsmogelijkheid.
Check de jaarkalender 
Voor meer info: 0618850657

workshop natuurvondsten tekenen

Tijdens deze workshop geef ik een inkijkje in mijn werkwijze en gaan we aan de slag  om zelf een tekening te maken.

De workshop start met het leren kijken naar je object, te onderzoeken met welk object je aan de slag gaat. Stap voor stap gaan we als groep verder door de verschillende stadia op weg naar het eindresulaat. Individueel help ik bij alle hobbels die daarbij komen kijken.
4 uur / €60,- p.p.

workshop schetsboekje maken

Als het mooi weer is gaan we naar de uiterwaarden langs de IJssel, met het schetsboekje in de aanslag. Bij minder fraai weer zitten we in het atelier. We leren observeren, in zoomen in op wat ons inspiratie geeft. In alle rust onderzoeken we met potlood op papier , maken ‘fouten’ en gaan weer door. We schrijven naast de illustraties waar we mee bezig zijn en wat we aan het tekenen zijn. Uiteindelijk werken we 1 schets uit in het boekje zelf.
4 uur, €60,- p.p.

team-uitje

Het atelier leent zich uitstekend voor een dag/halve dag/weekend teambuilding.

Hoe beter het team, hoe beter het werk. Daarom is het belangrijk dat u en uw collega’s elkaar goed leren kennen. Dat maakt het contact op de werkvloer – en soms daarbuiten – een stuk leuker. Het atelier is de ideale plek.

Het creatieve in jezelf aanboren, leren observeren, geduld hebben, geloven in jezelf tijdens het creatieproces, doorzetten… zomaar wat aspecten die je tegen gaat komen.

Daarnaast is de stad Deventer met zijn IJssel het prachtige decor van een teamuitje. Een hapje eten in één van de beste restaurants die Deventer rijk is. Of in het atelier eten en laten koken door een professionele kok. Overnachten is mogelijk. 

Maximaal 10 personen.

verjaardag

Iets te vieren? Voor zowel volwassenen als kinderen is het fantastisch om samen te creëren. De jarige krijgt natuurlijk een extra cadeautje.

Maximaal 10 personen