Expositie Deventer 3 t/m 20 mei, 2024

Anton Pieckmuseum

1 april 2023 tot en met 7 januari 2024

prentenboek illustraties Jenny Bakker dubbeldieren

Na exposties van Charlotte Dematons, Jan Kruis, Ingrid & Dieter Schubert en Loes Riphagen zal Jenny Bakker van 1 april 2023  tot en met 7 januari 2024 exposeren In het atelier van Anton Pieck Museum.

De  expositie luidt een nieuwe serie in met als hoofdtitel Het Atelier. In dit geval Het Atelier van Jenny Bakker. In deze interactieve expositie kan de bezoeker, jong en oud, kennis maken met de schitterende illustraties voor haar prentenboek Van Bigkikker tot Neushoornvogel, dat bij uitgeverij De Vier Windstreken verscheen. In dit verhaal reist Kai met zijn vader naar de dierentuin en stelt hij zich onderweg voor hoe de dieren die zijn vader noemt (allemaal dieren met dubbele naam) eruitzien. Zijn fantasiedieren zijn adembenemend realistisch verbeeld door Jenny Bakker, die je direct laat geloven dat de dubbeldieren werkelijk zouden kunnen bestaan. Hier een filmpje die gemaakt is tijdens de opening van de expositie, gemaakt door Cathelijn van der Kruijk

Vrij werk; natuurtekeningen
Daarnaast zal haar vrije werk te zien zijn; dat werk is niet alleen leuk voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Na bijna 70 boeken te hebben geïllustreerd, die verschenen zijn in Rusland, China, Kazachstan, Amerika en Europa richt Jenny zich meer en meer op vrij werk.Dat werk sluit naadloos aan bij de tekeningen uit ‘Bigkikker…’ en zal bestaan uit natuurelementen, dieren en planten, meestal gecombineerd met elkaar tot fantasiefiguren. Een deel van de serie geeft ze de titel mee: “I.M. Perfect”. Jarenlang heeft zij het verval van natuur gefotografeerd, met in haar achterhoofd daar ooit tekeningen van te maken.
I.M. betekent: In Memoriam (letterlijk: herdenken). “Ik wil de kijkers graag meenemen in de schoonheid van verval. Schoonheid zit niet alleen in lente, jong en felle kleuren; Herfst/ verval in de natuur is ook mooi, ontroerend en teer… en dus ook perfect”, aldus Jenny.

Workshops voor kinderen
Ook kun je leren tekenen van de echte beroemde professional zelf. Door middel van filmpjes en materiaal kunnen kinderen in het museum aan de slag.
Stap voor stap neemt Jenny je mee en geeft veel tips om zelf mooie tekeningen te maken.
Tijdens alle vakanties verzorgt Jenny Bakker workshops voor kinderen. Check hier voor data. Graag opgeven, want vol=vol. De gemaakte tekeningen mogen een plaatsje krijgen aan de speciale wand in Het Atelier. Het Atelier is mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland en het VSBfonds.

EXPOSITIES Overzicht

ACEC  Apeldoorn (2x), 2013 en 2015
CODA Apeldoorn, 2013
Waanders, Zwolle, 2016
Dominicanen Maastricht, 2016
Concerto Amsterdam, 2017

Anton Pieckmuseum Hattem, 2023
Stichting De Kunstplaats Leerdam, 2024
Concerto Amsterdam, 2024 

tekeningen / prints kopen

De tekeningen op de expositie in het Anton Pieck museum zijn te koop. Ook zijn er gelimiteerde gesigneerde piëzoprints te koop; oplage 25 stuks per afbeelding, formaat 50 x 70 cm, à €98,-
Een piëzoprint is een hoogwaardige 12 kleurenprint, die zijn kleuren behouden tot minimaal 100 jaar na aankoop.

bovenste rij

Veertje: €300,-
Muiscocon: €450,- (verkocht)
Veereend: €350,- (verkocht)
Gaaibloem: €350,-
Vlinder (liggend): €400,-
Rozenbottel: €300,-
Peul: €400,-
Vlinder op tak: €450,- (verkocht)
Slak: €300,-

onderste rij

Neushoornvogel: €600,- (verkocht)
Ezelspinguin: €450,-
Zebravink: €400,- 
Tijgerhaai: €400,- (verkocht)
Beervlinder: €400,-
Paardenvlieg: €350,- (verkocht)
Vosaap:€400,-
Entree dierentuin: €350,-
Eindspread: €300,-