Overnachten in een atelierwoning

Altijd al willen logeren in één van de oudste huizen van Deventer? In dit sprookjesachtige huis (een rijksmonument uit 1621) is gelukkig nog veel van de historie in tact; de hoge voorkamer, de lage oude gebinten op de 1e verdieping (pas op je hoofd) en de prachtige nisjes. Delen uit het huis stammen zelfs uit de 14e eeuw en hebben de grote stadsbrand in die eeuw overleeft. Het huis staat in een rustig straatje op steenworp afstand van de IJssel en de beste restaurants die Deventer bezit.

Vroeger was het een kruidenierswinkel. Er zijn nog mooie details vanuit die tijd in het huis te vinden. De oude haken aan het plafond bijvoorbeeld, waar met touwen grote zakken koffie en meel naar de bovenste verdieping werden getakeld. Het huis wordt nu gebruikt als atelier en woning; tekeningen, kinderboeken met mijn illustraties en vondsten uit de natuur wisselen elkaar af. Er is dus veel te bekijken. In combinatie te boeken met één van de workshops.
Het huisje is geschikt voor 4 personen en heeft 2 badkamers. 

Op de Veluwezoom creëren in alle rust

Boshuisje is een fijne uitvalbasis voor wandelaars en fietsers. Ook om je een periode af te zonderen om te schrijven. Zowel in de zomer als in de winter is het lekker warm te krijgen. Het heeft naast een petroleumkacheltje een houtkachel (van 1 oktober tot 1 april), zodat je tijdens de koudere dagen lekker kunt stoken . Het ligt op het oudste Nationaal Park van Nederland ‘De Veluwezoom’, maar ook hanzesteden als Zutphen en Doesburg liggen vlakbij.  Boshuisje ligt op park Jutberg met in de zomer fijne voorzieningen als zwembad, winkel en restaurant.
Het huisje heeft 2 slaapkamers met ieder 1 tweepersoonsbed, douche/toilet, huiskamer met open keuken, tv, een grote tuin met terras.