Ik ben geboren in Apeldoorn (1966) en woon nu in boekenstad Deventer.

Boeken en kunst hebben altijd een grote rol gespeeld in mijn leven. Als klein kind pakte ik stiekem de boeken uit de boekwinkel van mijn ouders om er eigen illustraties in te maken (om ze vervolgens terug te zetten in de winkel).

Na de kunstacademie (richting: illustratie en boekverzorging) ben ik jaren werkzaam geweest als grafisch ontwerpster. Sinds 2007 heb ik de overstap gemaakt naar boek-illustreren. Inmiddels zijn er illustraties van mij in bijna 70 boeken verschenen, de meesten zijn prentenboeken. Een aantal boeken zijn de grens over gegaan en te vinden in boekwinkels in Europa, Kazachstan, Rusland, China en de V.S. 

De laatste jaren ligt mijn focus op natuur tekenen. Zowel voor kinderen als voor volwassenen. Mijn passie ligt momenteel bij het maken van vrij werk met kleurpotlood. Een deel van de serie heeft de titel: “I.M. Perfectie”. Jarenlang fotografeerde ik het verval van natuur, met in mijn achterhoofd daar ooit tekeningen van te maken.
I.M. betekent: In Memoriam (letterlijk: herdenken). “Ik wil de kijkers graag meenemen in de schoonheid van verval. Schoonheid zit niet alleen in lente, jong en felle kleuren; Herfst/ verval in de natuur is ook mooi, ontroerend en teer… en dus ook perfect”.

Ik woon in een prachtig Rijksmonument uit 1621 in hartje Deventer. Daarin bevindt zich een groot atelier waar ik creatieve workshops natuur tekenen geef. Ook organiseer ik daar retreats. Tijdens de retreats kan je een weekend lang meditatief tekenen met de focus op natuur. Heb je interesse? Kijk dan eens naar de jaarkalender.

In mijn atelier liggen allerlei natuurvondsten die ik in de loop der jaren heb verzameld, zodat ik me direct kan laten inspireren.

Hier is een filmpje over waar ik woon en werk.