Creatieve workshops in het atelier

Een workshop volgen in dit Rijksmonument is een ware belevenis. Niet alleen omdat het pand zich bevindt in het prachtige Noordenbergkwartier van de mooie stad Deventer, ook binnen ademt het in alles de sfeer uit van vroeger.  Het pand nr 34/36 was vroeger één pand, waarin een kruidenierswinkel en woonhuis waren gevestigd. Het dateert uit de 14e eeuw, toen de huizen nog van hout werden gebouwd. Een stadsbrand heeft in die periode een groot deel van het centrum verwoest. Dit pand en nog één aan de Polstraat zijn de enige plekken waar nog delen van die periode bewaard zijn gebleven. Een voorbeeld hiervan zijn de grote draagbalken (nog zwartgeblakerd). Na de stadsbrand werd het de norm om te bouwen met steen. Dikke muren met sfeervolle nisjes. Lopend door het huis ontdek je de fraaie details uit oude tijden. Een ‘kruip-door-sluip-door-huis’ vol verrassingen.

Het huis is een schatkamer vol met gevonden / gekregen en soms gekochte voorwerpen uit de natuur; (gedroogde) planten en dieren, schelpen, stenen, skeletjes.
Laat je inspireren en kom langs voor een workshop of retreat.

Tekenares Jenny Bakker inspireert beginners en gevordenden en laat de pret van het maken van een tekening weer terugkomen. En met alle tips en trics wordt het eindresultaat vaak vele malen fraaier dan je je van te voren kan voorstellen.

Algemeen
Ruim 35m2 werkruimte, geschikt voor 6 à 15  personen. Er is voor 7 personen overnachtingsmogelijkheid.
Check de jaarkalender, opgeven kan via jenny@jennybakker.nl.
Voor meer info: 0618850657

 

Workshop natuurtekenen

Tijdens deze workshop geef ik een inkijkje in mijn werkwijze en gaan we aan de slag  om zelf een tekening te maken. 

De workshop start met het leren kijken naar je object, te onderzoeken met welk object je aan de slag gaat. Stap voor stap gaan we als groep verder door de verschillende stadia op weg naar het eindresulaat. Individueel help ik bij alle hobbels die daarbij komen kijken.
4 uur / €60,- p.p.

Workshop schetsboekje maken

Als het mooi weer is gaan we naar de uiterwaarden langs de IJssel, met het schetsboekje in de aanslag. Bij minder fraai weer zitten we in het atelier. We leren observeren, in zoomen in op wat ons inspiratie geeft. In alle rust onderzoeken we met potlood op papier , maken ‘fouten’ en gaan weer door. We schrijven naast de illustraties waar we mee bezig zijn en wat we aan het tekenen zijn. Uiteindelijk werken we 1 schets uit in het boekje zelf.
4 uur, €60,- p.p.

Retreat Deventer

Deventer IJssel workshops

Kom genieten van onze heerlijke retreats in boek- & cultuurstad Deventer. Ieder seizoen organiseren wij, Esther www.tadelungt.nl en ik, een retreat waarbij we gaan creëren vanuit rust. Het seizoen, de filosofie van de 5 elementen, de natuur en onze verbinding hiermee vormen de basis van iedere retraite. Dit komt tot uiting in de yoga, het eten en het creatieve deel. Als vanzelf ontstaat er stilte, en vanuit stilte inspiratie. Je (her)ontdekt oude en nieuwe laagjes bij jezelf. Laat je verwachtingen en ‘de hoge lat’ thuis en maak plezier. Het leven is al zo serieus. 

Ingrediënten: yoga, natuur (wandelen en botanisch tekenen), ontspannen, massage, lekker eten (biologisch en gezond) & opladen. 
De maaltijden worden op dit moment verzorgt door onze fantastische kok Marije van Kookpitgroningen.nl

prijs: € 450,- obv 2 pp op 1 kamer *
inclusief 2 overnachtingen, 2 x ontbijt, lunch & diner, alle hapjes en drankjes tussendoor.
Dagelijkse (yin | do-in) yogasessies, stiltewandeling, workshop (totaal ca 6 uur) botanisch tekenen

* prijzen op basis van eigen vervoer naar Deventer en exclusief reis-/annuleringsverzekeringverzekering. 

Geen mogelijkheid alleen op een kamer te slapen, wel om het dagprogamma te volgen en elders te slapen. informeer naar de mogelijkheden!/boeken

Inside Out retreat (yoga/botanisch tekenen), Andalusië

nieuwe locatie!! Los Arcos, 12 t/m 15 september 2024
Voor de derde keer bieden Merith van Otterloo(yogadocente)en ik deze geweldige kleinschalige retreat aan.
In de uitgestrekste bergen op loopafstand van het dorpje Salares, Archez en Canillas de Albaida, bevindt zich de prachtige b&b Los Arcos.
Genesteld aan de rand van het Parque Natural de las Sierras de Tejeda ligt Los Arcos, met 15.000 m2 rondom de b&b. Vanuit de b&b heb je een fantastisch uitzicht; de bergen, zee en zelfs Marocco is bij heldere dagen te zien.
Salares en Archez zijn twee van de zeven voormalige Al-Andalus-dorpen, beroemd om zijn wit gekalkte authentieke huizen. De dorpen zijn benoemd tot Arabisch erfgoed.
De retreat is goed te combineren met een wandelvakantie, strandvakantie en een bezoek aan de heerlijke stad Malaga.

Naast de heerlijke yoga en tekenlessen, is er ruimte voor vrije tijd. Die kan ingevuld worden doorgebruik te maken van het fijne zwembad, een massage te boeken, of naar 1 van de leuke dorpjes te wandelen.
Er wordt wederom heerlijk biologisch/vegetarisch gekookt door topkok Marije Lamsma van Kookpitgroningen.nl.
Andalusië ligt in het zuiden van Spanje en wordt vaak als het mooiste deel van het land uitgeroepen. Het heeft jaarrond een heerlijke temperatuur.
Kortom een verwenvakantie die je niet mag missen. Ervaring niet vereist.

Prijs: €500,- pp obv 2 à 3 persoonskamer*
inclusief 3 overnachtingen, 3 x ontbijt, lunch & diner.
Dagelijkse yogasessies, natuurwandeling, tekenworkshop (totaal ca 6 uur) botanisch tekenen
Geen mogelijkheid alleen op een kamer te slapen, wel om het dagprogamma te volgen en elders te slapen. informeer naar de mogelijkheden/boeken* exclusief vliegticket (Malaga)

Team-uitje

Het atelier leent zich uitstekend voor een dag/halve dag/weekend teambuilding.

Hoe beter het team, hoe beter het werk. Daarom is het belangrijk dat u en uw collega’s elkaar goed leren kennen. Dat maakt het contact op de werkvloer – en soms daarbuiten – een stuk leuker. Het atelier is de ideale plek.

Het creatieve in jezelf aanboren, leren observeren, geduld hebben, geloven in jezelf tijdens het creatieproces, doorzetten… zomaar wat aspecten die je tegen gaat komen.

Daarnaast is de stad Deventer met zijn IJssel het prachtige decor van een teamuitje. Een hapje eten in één van de beste restaurants die Deventer rijk is. Of in het atelier eten en laten koken door een professionele kok. Overnachten is mogelijk. 

Maximaal 10 personen.
Prijs en plan op maat aanvragen kan hier

verjaardag

Iets te vieren? Voor zowel volwassenen als kinderen is het fantastisch om samen te creëren. De jarige krijgt natuurlijk een  extra cadeautje.

Maximaal 10 personen
Prijs en plan op maat aanvragen kan hier

Overnachten in een atelierwoning

Altijd al willen logeren in één van de oudste huizen van Deventer? In dit sprookjesachtige huis (een rijksmonument uit 1621) is gelukkig nog veel van de historie in tact; de hoge voorkamer, de lage oude gebinten op de 1e verdieping (pas op je hoofd) en de prachtige nisjes. Delen uit het huis stammen zelfs uit de 14e eeuw en hebben de grote stadsbrand in die eeuw overleeft. Het huis staat in een rustig straatje op steenworp afstand van de IJssel en de beste restaurants die Deventer bezit.

Vroeger was het een kruidenierswinkel. Er zijn nog mooie details vanuit die tijd in het huis te vinden. De oude haken aan het plafond bijvoorbeeld, waar met touwen grote zakken koffie en meel naar de bovenste verdieping werden getakeld. Het huis wordt nu gebruikt als atelier en woning; tekeningen, kinderboeken met mijn illustraties en vondsten uit de natuur wisselen elkaar af. Er is dus veel te bekijken.
Nieuwsgierig geworden?
Kijk naar beschikbaarheid 
direct boeken via mail

Wil je als schrijver/illustrator voor een bepaalde periode in alle rust werken, dan is logeren in mijn boshuisje een goed idee. Het Boshuisje ligt aan de rand van het nationaal park De Veluwezoom en is het hele jaar door te boeken.